Темы дня:

За добу відбулося 43 бойові зіткнення – Генштаб

За добу відбулося 43 бойові зіткнення – Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо вторгнення РФ в Україну станом на вечір суботи, 14 жовтня.

“Протягом доби відбулось 43 бойові зіткнення. Ворог завдав 2 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 47 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у повідомленні.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили п’ять атак окупантів в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили вісім атак ворога в районі Авдіївки та ще сім атак поблизу Тоненького й Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 10 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник п’ять разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уражено пункт управління і два артилерійські засоби противника.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости