Темы дня:

ЄС збільшить військову допомогу ЗСУ – Боррель

ЄС збільшить військову допомогу ЗСУ – Боррель

Європейський чиновник повідомив, що незабаром пряма військова допомога Україні перевищить три мільярди євро.

Європейський Союз продовжує шукати дипломатичне рішення для закінчення війни, яку розв’яла РФ проти України. Однак ЄС рішуче відповість на будь-які спроби Росії ескалювати конфлікт. Зокрема, Євросоюз збільшить пряму військову допомогу для ЗСУ до суми, що перевищує три мільярди євро. Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у Брюсселі перед участю у зустрічі міністрів оборони НАТО у штаб-квартирі Альянсу у четвер, 13 жовтня.
“Я проінформую країни-члени НАТО, що ми маємо намір прийняти, сподіваюся, наступного понеділка (17 жовтня, – ред.) у Люксембурзі новий транш нашої військової підтримки для українських Збройних сил. Ця сума становитиме понад три мільярди євро за рахунок ресурсів Європейського фонду миру. Я також проінформую їх про започаткування військової тренувальної місії для підтримки української армії”, – зазначив він.
За словами європейського чиновника, Росія продовжує провокаційні дії для підвищення ескалації цієї війни, проте ЄС залишається твердим у підтримці України стільки, скільки це буде необхідно, і в необхідних обсягах.
“Ми продовжуватимемо надавати військову підтримку з метою припинити будь-які російські атаки, будь-які дії щодо ескалації війни. Ми хочемо знайти дипломатичні рішення для цієї війни якнайшвидше, але ми відповідатимемо збільшенню військової допомоги для України, щоб запобігти будь-якій ескалації з боку Росії”, – підсумував Боррель.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости