Темы дня:

ЄС виділить Україні до кінця року 9 млрд євро

ЄС виділить Україні до кінця року 9 млрд євро

Надалі базові потреби України фінансуватимуться у розмірі 3–4 млрд євро на місяць, зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Євросоюз надасть Україні макрофінансову допомогу обсягом 9 млрд євро до кінця нинішнього року. Про це сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 21 жовтня.
“Ми погодилися виділити 9 млрд євро макрофінансової допомоги для України, яка буде частинами виділена до кінця року. Загалом ЄС з початку року підтримав Україну на суму 19 млрд євро. Але увагу під час обговорення сьогодні було більше прикуто до наступного року, оскільки Україні дуже важливо мати передбачуваний, надійний і стабільний приплив надходжень”, – сказала фон дер Ляєн за підсумками другого дня роботи Європейської ради.
Вона зазначила, що, за оцінкою ЄС, а також за інформацією, що надходить від уряду України, країні наступного року буде потрібно від 3 до 4 млрд євро на місяць для покриття базових потреб. Ця сума спільно фінансуватиметься Євросоюзом, США та міжнародними фінансовими інститутами.
“Тому дискусія стосувалася виділення суми 1,5 млрд євро на місяць для України, яка фінансуватиметься Євросоюзом. Загалом це становить суму 18 млрд євро протягом наступного року”, – заявила фон дер Ляєн.
Президент Єврокомісії запевнила, що це той обсяг, на який Україна може розраховувати і який буде стабільним і передбачуваним джерелом надходження коштів.
“Ми доручили міністрам фінансів розробити необхідний механізм. Але також було важливо надіслати цей сигнал для України, що ми дуже добре розуміємо, наскільки важливим є таке надійне джерело грошових надходжень”, – резюмувала вона.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: