Темы дня:

Якими знаннями повинен володіти дошкільник

Які знання повинні бути у дошкільника? Діти всі різні, а вимоги системи освіти до майбутніх першокласників однакові. Завдання батьків – правильно підготувати малюка. Що значить, правильно? Це, в першу чергу, означає, що потрібно крім знайомства з фундаментальними знаннями займатися всебічним розвитком дитини – виховувати характер, корисні звички, знайомити з правилами взаємодії з соціумом.

Що повинен знати дошкільник? Загальні базові вимоги шкільної програми

Кожен малюк володіє унікальними здібностями, талантами. Один- з легкістю запам’ятовує на слух вірші, інший – миттєво знаходить відповіді на всі питання, третій- за краще сто разів подумає і зважить, перш ніж відповідатиме. Чому важливо навчити майбутнього першокласника?

  1. Читати досить добре, щоб вникати в зміст тексту.
  2. Твердо володіти рукою, тобто правильно і впевнено тримати в руці олівець, малювати, заштриховувати, писати друковані літери.
  3. Рахувати про себе.
  4. Бачити відмінності і схожість між предметами, порівнювати, розділяти і об’єднувати їх в групи за різними ознаками.
  5. Зрозуміло висловлювати свої думки, міркувати і придумувати розповіді на конкретну тему.
  6. Розуміти причинно-наслідкові зв’язки, вирішувати прості логічні задачі, робити висновки.
  7. Підтримувати розмову на різні теми.
  8. Мріяти, будувати плани.

Які знання повинні бути перед школою у кожного малюка? Кожен дошкільник повинен знати, своє ім’я, вік, склад сім’ї і анкетну інформацію про всіх родичів, як обчислюється час. У список обов’язкових знань входить країна, місто та адреса проживання, уявлення про природу, погоду, тваринний і рослинний світ, про предмети навколишнього світу. Малюк повинен знати, які бувають кольори, розрізняти форму предметів, для чого ці предмети використовуються. У багажі знань дошкільника має бути кілька віршів, пісень, казок, алфавіт.

Як батькам підготувати дитину до школи?

Головний напрямок розвитку дитини-дошкільника – це, звичайно, розвиток інтелекту (пізнавальних і розумових здібностей). Найбільше слід приділити уваги тренуванню таких когнітивних функцій мозку, як:

  • пам’ять;
  • уява;
  • увага;
  • сприйняття інформації;
  • мислення.

Для розвитку пам’яті корисні повторення пройденого, використання незвичайних асоціацій. До речі, робота з образами розвиває не тільки пам’ять, а й уяву. Тренування уваги має на меті використання декількох засобів: зацікавити учня, пояснити сенс завдання і послідовність його виконання, виключити одноманітність шляхом чергування видів діяльності, підвищення складності завдань.

Сприйняття – один із головних ключиків до успішного навчання. Найлегше вчитися тим учням, у яких активно працюють всі центри сприйняття – зорові, слухові, сенсорні. Для тренування цілісного сприйняття необхідно використовувати різні форми подачі матеріалу.

Мислення розвивається в міру набуття знань, в процесі самостійного виконання різних завдань, де потрібно подумати, зробити аналіз, висновки. Спосіб розвитку мислення один – забезпечувати дитячий розум такою роботою.

Що потрібно знати перед школою? Школа ментальної арифметики Соробан в Україні

Користь розвиваючих курсів для дітей – це поєднання інтелектуальної підготовки з ефективною соціалізацією. Наприклад, ментальна арифметика вважається найефективнішим інструментом тренування розумових здібностей, мислення. Вона впливає на розвиток цінних когнітивних функцій мозку, активує розумову діяльність.

Навчання на курсах Соробан допомагає дітям 5-11 років освоїти основні принципи самостійного успішного навчання, вчить працювати над собою, долати труднощі, досягати успіху, займатися в колективі. Всі ці навички необхідні, щоб без напруження адаптуватися в початковій школі, бути готовим до шкільних навантажень.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости