Темы дня:

Яка лавка найкраща для першого побачення? Види й особливості вуличних лавок

Яка лавка найкраща для першого побачення? Види й особливості вуличних лавок

Чи впливає вибір лавки на те, яким буде побачення? Навряд чи. Проте, зручна й гарна, вона налаштує на цікаву бесіду, а можливо, і на перший поцілунок. Тож яку краще вибрати й чим відрізняються вуличні лавки? Розглянемо далі.

Дерев’яні й ковані, довгі, короткі, без спинки та з нею, із підлокітниками. Навіть моделі під рекламні оголошення — варіантів безліч. Насамперед треба вибирати за матеріалом, тому що від цього залежать строк експлуатування лавки й особливості догляду за нею.

Дерев’яна лавка

Дерев’яні моделі — це класика. Вироблені з натуральних, екологічних матеріалів, вони вдало виглядатимуть будь-де. Порівняно з пластмасовими, такі лавки дорожчі, але й надійніші. Ціна залежить від породи дерева. Наприклад, на сайті компанії Ukfreewell проста дерев’яна лавка без спинки коштує близько 2000 грн. А довга, з металевими підлокітниками та прикрашена кованим візерунком, обійдеться в 3000–5000 грн. До речі, вуличні лавки — одна зі спеціалізацій компанії «Укфрівел». Тому асортимент широкий і для будь-якого гаманця. Ознайомитися можна тут: https://ukfreewell.com.ua/lavki-stoly-stulja-ulichnye.html

Кілька слів щодо догляду за дерев’яним виробом. Загалом лавку фарбують або наносять на неї лакове покриття ще на виробництві. Тому після встановлення вона прослужить щонайменше два роки. Згодом знадобиться обробити лавку спеціальним засобом, що захистить дерево від пошкоджень під час зливи чи палючого сонця. Щоправда, є у них незначний мінус. Якщо дівчина прийде на побачення в тонких панчохах, їй варто бути обережною, щоб не зіпсувати предмет одягу, зачепившись за відкол.

Моделі з чавуну 

На десятиліття — так коротко можна охарактеризувати цей виріб. Чавун — надійний і довговічний матеріал. Така лавка не боїться ні снігу, ні дощу. Вона «несмачна» для комах і непідйомна для крадіїв. Проте, попри надважкий матеріал, виробники вправно його приборкують, створюючи різноманітні за формою, габаритами й розмірами моделі. Лавки з візерунками й орнаментами стануть окрасою природних ландшафтів.

Серед мінусів — вага, яка не дасть змоги часто пересувати лавку на садовій ділянці. Чавунна модель також не відрізняється демократичною ціною.

Якщо лавка виготовлена цілковито з чавуну, закохані на ній швидко змерзнуть. Тому найчастіше моделі з чавуну виготовляють в комбінації з деревом (місце для сидіння).

Ковані лавки

Вироби з кованими елементами виглядають ефектно. Лавки — не виняток. Вони вирізняються індивідуальним дизайном, мають безліч варіацій для втілення задуму. На відміну від інших моделей, ковані елементи можна фарбувати, змінюючи кольори чи не щороку. Не тільки гарні, але й надійні: конструкція стійка й міцна. Ковані лавки витримують екстремальні температури, а ще емоції дорослої компанії та дитячі забавки.

Якщо така лавка має стати окрасою вашої садової ділянки, можна повторити ковані елементи на інших предметах садового інтер’єру, зокрема, на ніжках столу та стільців, підставках для вазонів. Як і лавки з чавуну, декоративні ковані моделі найчастіше комбінують із деревом.

Нехай лавка буде зручною, а побачення — вдалими! Незалежно від того, зустрічаєтеся ви з коханою людиною, подругою або рідними.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости