Темы дня:

В Україні запрацювали АЕС – Енергоатом

В Україні запрацювали АЕС – Енергоатом

На енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції.

Запорізька АЕС після знеструмлення внаслідок російської ракетної атаки отримала живлення власних потреб від енергосистеми України. На енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції. Про це повідомляє Енергоатом.
Як відомо, 23 листопада внаслідок зниження частоти в енергосистемі через пошкодження енергоінфраструктури сталося спрацювання аварійного захисту на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС. Усі енергоблоки цих станцій автоматично відключені від електромережі.
“Тимчасово окупована Запорізька АЕС, яка не працює з вересня цього року, перейшла в режим повного блекауту із запуском усіх дизель-генераторів. Таким чином, вперше за 40-річну історію української атомної енергетики всі енергоблоки АЕС були відключені”, – заявили в Енергоатомі.
Наголошується, що така ситуація передбачена регламентами експлуатації атомних станцій, які обладнані надійними системами безпеки, а персонал має необхідний рівень кваліфікації та знань для оперативного реагування.
Разом з тим існує реальна небезпека ядерної та радіаційної катастрофи, що несуть обстріли всієї території України російськими крилатими і балістичними ракетами, і величезний ризик ураження атомних станцій.
Повідомляється, що станом на 12:17 Запорізька АЕС отримала живлення власних потреб від енергосистеми України. Всі дизель-генератори відключені та переведені в чергування. На енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції.
“Протягом дня за готовності енергосистеми блоки цих станцій будуть підключені до електромережі, постачання електроенергії для потреб наших громадян та економіки країни буде відновлено”, – зазначили в Енергоатомі.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости