Темы дня:

В Україні закінчився карантин через COVID-19

В Україні закінчився карантин через COVID-19

COVID-19 тепер буде частиною випадків грипу та ГРВІ, які реєструються кожного року в осінньо-зимовий період.

В Україні у суботу, 1 липня, припиняє свою дію карантин та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19, який тривав 1193 дні. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, завдяки впровадженню карантину вдалось налагодити механізми реагування, що стало в пригоді під час повномасштабної війни.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, було проведено аудит нормативно-правової бази (зокрема, аналіз норм у понад 60 законах та 100 постановах, які були введені та адаптовані до пандемії). Окрім цього, завдяки рекомендаціям ВООЗ, COVID-19 було перенесено з надзвичайної до постійної проблеми охорони здоров’я. Це означає, що COVID-19 буде частиною випадків грипу та ГРВІ, які реєструються кожного року в осінньо-зимовий період.

Зазначається, що щеплення проти COVID-19 залишаться безкоштовними і доступними. До кінця 2024 року підтверджені поставки вакцин за міжнародною ініціативою COVAX.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: