Темы дня:

В Україні радіаційний фон у межах норми – МВС

В Україні радіаційний фон у межах норми – МВС

Зараз Запорізька АЕС працює в звичайному режимі. Значних переміщень живої сили і техніки окупантів не зафіксовано.

Радіаційний фон в Україні знаходиться у межах норми. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ із посиланням на дані Укргідрометцентру у середу, 5 липня.

“У 30 км зоні навколо РАЕС, ХАЕС, ЗАЕС, ПУАЕС та територіях, забруднених унаслідок Чорнобильської катастрофи (крім зони відчуження ЧАЕС), зареєстровані показники перебувають у межах середньомісячних величин”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслили, що це свідчить про відсутність нових аварійних ситуацій на ядерно небезпечних об’єктах України й про відсутність транскордонного перенесення через територію України радіоактивно забруднених повітряних мас, здатних змінити природний радіаційний фон.

У свою чергу голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко повідомив у Telegram, що Запорізька АЕС працює в звичайному режимі.

“На цей момент ЗАЕС працює в штатному режимі. Значних переміщень живої сили і техніки окупантів не зафіксовано”, – зазначив він.

Окрім того, за даними Енергоатома, рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний.

“Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 08:00 5 липня рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС без змін. Наразі він становить 16,56 м”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, увечері 4 липня Генштаб ЗСУ попередив про можливий теракт на ЗАЕС. Росіяни розмістили на зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости