Темы дня:

В ОП засудили наслідки удару по енергетиці

В ОП засудили наслідки удару по енергетиці

У більшості регіонів, що постраждали від ракетних ударів, електропостачання відновлять уже сьогодні.

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 10 жовтня, провів нараду щодо відновлення пошкодженої ракетними ударами інфраструктури, повідомляє прес-служба Офісу президента (ОП).
Так, було заслухано звіт міністра енергетики Германа Галущенка. Він повідомив про заходи, що вживаються для відновлення електропостачання, та терміни виконання ремонтних робіт. Міністр зазначив, що у переважній більшості постраждалих регіонів світло з’явиться до кінця доби.
Учасники наради наголосили на важливості тимчасового зменшення споживання електроенергії в години пікового навантаження на мережі – з 17:00 до 22:00.
Щоб знизити навантаження на енергосистему та зменшити потребу в аварійних відключеннях, громадян просять у зазначений час не користуватися найбільш енерговитратними приладами, а саме: електрообігрівачами, бойлерами, електроплитами, мікрохвильовками, пральними та посудомийними машинами, електрочайниками, кавоварками. За потреби ці прилади краще використовувати в обідній час.
ДСНС приймає запити від місцевих громад щодо організації харчування важливих об’єктів за допомогою дизель-генераторів.
За інформацією Мінцифри, інфраструктура, яка забезпечує роботу мобільного зв’язку, не постраждала. Проте подекуди спостерігалися перебої через відсутність енергопостачання.
Тому держава повинна сприяти забезпеченню мобільних операторів пальним для генераторів, а також, за можливості, надати доступ до станцій Starlink.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости