Темы дня:

В НБУ розповіли, чи підвищать курс долара

В НБУ розповіли, чи підвищать курс долара

У Нацбанку заявили, що ситуація значно покращилася і підстав для перегляду офіційного курсу 36,6 наразі немає.

Обсяг міжнародних резервів України є достатнім для фіксації курсу на поточному рівні – 36,6 гривні. Про це у четвер, 8 вересня, заявили у Нацбанку, зазначивши, що ситуація останніми місяцями значно покращилася.
“Поки що ми точно не бачимо підстав для перегляду офіційного курсу”, – заявив на брифінгу заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.
За його словами, зараз ситуація в економіці й у фінансах в Україні “значно набагато стійкіша, порівняно із тією, що була у червні, липні і яка змусила нас піти на корекцію фіксованого офіційного обмінного курсу”.
“Обсягу міжнародних резервів достатньо для фіксації обмінного курсу на поточному рівні з огляду на перспективи отримання офіційного фінансування від партнерів, поступове налагодження логістики і відповідне зростання експортної виручки”, – йдеться у прес-релізі НБУ.
Там також зазначили, що разова корекція офіційного курсу гривні у липні і додаткові заходи Нацбанку для зниження девальваційного тиску сприяли зменшенню дисбалансів на валютному ринку і разом із зростанням міжнародної фіндопомоги дозволили збільшити міжнародні резерви.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: