Темы дня:

Україна звернулася до світу через “вибори” на ТОТ

Україна звернулася до світу через “вибори” на ТОТ

Псевдовибори Росії на тимчасово окупованих територіях є нікчемними і не матимуть жодних правових наслідків, зазначили у МЗС України.

Незаконні псевдовибори Росії на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених росіянами українських земель. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, оприлюдненій у п’ятницю, 8 вересня.

У відомстві зазначили, що оголошені Росією так звані “вибори” до місцевих окупаційних адміністрацій грубо порушують суверенітет та територіальну цілісність України, українське законодавство та норми міжнародного права, зокрема Статут ООН.

“Псевдовибори Росії на тимчасово окупованих територіях є нікчемними. Вони не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій”, – йдеться у заяві.

Дипломати наголосили, що організовуючи фейкові вибори в українських областях та Криму, Кремль продовжує делегітимізацію російської правової системи.

МЗС закликало міжнародних партнерів засудити нікчемні та свавільні дії Росії та не визнавати легітимність жодної “адміністрації”, яка буде створена за підсумками незаконних виборів, так само як і будь-які рішення, які будуть ними ухвалюватися.

“Особи, причетні до проведення цих псевдовиборів, включаючи керівництво РФ, представників окупаційних адміністрацій та виборчих структур мають бути притягнуті до відповідальності. Ініціюємо також накладення на них нових міжнародних санкцій”, – резюмували у міністерстві.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости