Темы дня:

Україна сподівається увійти до ЄС за два роки – Шмигаль

Україна сподівається увійти до ЄС за два роки – Шмигаль

Глава уряду повідомляє, що Київ очікує пройти шлях вступу до Євросоюзу до 2024 року.

Україна висловлює надію на проходження всього шляху до вступу до Євросоюзу менш як за два роки. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну під час засідання у п’ятницю, 13 січня.
Він зазначив, що Київ почне готуватися до безпосередніх переговорів щодо вступу до ЄС паралельно з оцінкою відповідності, прийняттям та впровадженням європейського законодавства.
“Що це означає? Буде сформовано переговорну позицію України, яка визначить наші сильні сторони, межі компромісів, як вступ до ЄС вплине на окремі сектори економіки та держави в цілому. Буде сформовано команди переговорників з української сторони, які професійно зможуть обговорити деталі у різних сферах . Це стане підставою для відкриття офіційних переговорів щодо вступу”, – пояснив глава уряду.
За його словами, на Україну далі чекає шлях переговорів, який має увінчатися підписанням Угоди про вступ до ЄС.
“Ми розраховуємо пройти цей шлях менш ніж за два роки. І тоді Україна стане повноправним членом ЄС. Буде остаточно скасовано всі бар’єри на торгівлю, обмеження руху робочої сили, Україна отримає доступ до структурних та інвестиційних фондів ЄС”, – резюмував Шмигаль.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости