Темы дня:

У ЗСУ спростували захоплення передмістя Бахмута

У ЗСУ спростували захоплення передмістя Бахмута

У ЗСУ спростували заяву РФ про наступ на Лиман та захоплення населених пунктів біля Бахмута.

Сили оборони України тримають удар у районі Бахмута та не дають противнику пройти далі. Про це повідомив представник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону.
По-перше, вже кілька місяців поспіль російські війська намагаються взяти Бахмут. По-друге, вони вже кілька днів поспіль проводять свою інформаційну операцію про те, що вже низка населених пунктів – Іванград, Опитне та інші – взяті біля Бахмута – це не відповідає дійсності.Насправді,там йдуть важкі, дуже складні бойові дії, противник зосередив там найпотужніші свої сили. Однак Сили оборони України тримають там удар і не дають противнику пройти далі”, – сказав Череватий.
Він додав, що в самому Бахмуті все ще залишаються громадяни, зокрема це люди поважного віку, які з особистих причин не готові евакуюватися в безпечніші регіони.
“Люди там залишаються. Хоча обласна військова адміністрація постійно закликає до евакуації. ЗСУ та Національна поліція сприяють тому, щоб допомогти в цій евакуації і максимально забезпечити людям безпеку. Однак зрозуміло, що люди є люди, багато звикли, вони живуть там роками, це люди у віці і не кожен готовий до переїзду. Тому так, мешканці там ще є”, – сказав Череватий.
Представник східного угруповання військ ЗСУ зазначив, що інформація загарбників про те, що вони нібито намагаються йти в контрнаступ на нещодавно звільнений Лиман, не відповідає дійсності.
“Це не відповідає дійсності. Насправді вони будують там оборонні позиції в районі Кремінної, у районі Сватового. Більше того, вони у своїх пабліках хваляться, що нібито будують там, так звану “лінію Путіна”, або хто як її називає. “Я думаю, це теж елементи інформаційно-психологічного впливу на нас, нібито росіяни готуються”, – наголосив Череватий.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости