Темы дня:

У РФ могли мобілізувати 500 тисяч осіб – ЗМІ

У РФ могли мобілізувати 500 тисяч осіб – ЗМІ

Журналісти вирахували можливу кількість мобілізованих на підставі даних із 50 регіонів РФ.

У Росії під час так званої “часткової мобілізації” могли набрати на війну проти України понад 500 тисяч осіб замість заявленої владою цифри в 300 тисяч осіб. Про це повідомляє Медіазона за підсумками власного розслідування у четвер, 2 березня.
Зокрема, ще в жовтні минулого року це видання запропонувало оцінювати кількість мобілізованих на війну за кількістю “прискорених” весіль. Бо тоді людям із повістками дозволили одружитися на один день, без обов’язкового місячного очікування.
Зазначається, що тоді цим масово скористалися мобілізовані, які тривалий час жили разом, але не оформляли свої стосунки. Тобто, йдеться про людей, яких заведено називати співмешканцями.
Оскільки, як пише видання, дружина, на відміну від співмешканок, отримує можливість офіційно дізнаватися про своїх чоловіків, які перебувають на фронті, а також розраховувати на компенсації у разі їхньої загибелі.
Медіазона пише, що наприкінці жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив, що мобілізацію завершено і разом з ним потік прес-релізів про масові весілля також припинили широко просувати. Але шлюби, оформлені одним днем, все ж таки продовжилися.
Зокрема, видання посилається на дані Росстату, що показують різке збільшення кількості реєстрацій шлюбу у 2022 році, порівняно з попереднім роком.
При цьому у листопаді їх було більше на 45 тисяч, ніж роком раніше, а у грудні – на 16 тисяч. Але видання звертає увагу, що все ж не у всіх випадках йдеться саме про мобілізованих.
Видання вирахувало можливу кількість мобілізованих на підставі даних із 50 регіонів, в яких одружилися майже 25 тисяч чоловіків, які отримали повістку.
Разом з тим, зібравши дані про кількість чоловіків призовного віку, які не одружені, розслідувачі дійшли висновку, що в цих регіонах призвали близько 240 тисяч осіб, а по всій Росії – ця цифра становить близько 525 тисяч.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости