Темы дня:

У ГУР відреагували на затримання Гіркіна

У ГУР відреагували на затримання Гіркіна

В української розвідки є дані про можливу підготовку нового заколоту в Росії, зазначив Андрій Юсов.

Затримання відомого російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) свідчить про активне протистояння між вежами Кремля. Про це сказав представника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону в п’ятницю, 21 липня.

“Пушкін дописався, Гагарін долітався, а Гіркін договорився. Це хороші новини. Там банка з павуками продовжує активно рухатися. Ми можемо бажати успіхів усім учасникам процесу”, – заявив Юсов.

За його словами, подібні процеси всередині Кремля раніше відбувалися у більш прихованій формі, але після спроби заколоту засновника ПВК Вагнер Євгена Пригожина вони “дедалі більше почали виходити назовні”.

Юсов вказав на парадоксальну ситуацію, бо на Москву йшов і збивав літаки Пригожин, а затримують Гіркіна. Але така особливість путінського режиму.

“Питання не в самому Гіркіні. Він і до цього не діяв як самостійна фігура. Значить мешканці веж Кремля переходять в активну фазу внутрішнього протистояння. І тут точно можна сказати, що далі буде”, – сказав представник ГУР.

Він додав, що у української розвідки є дані про можливу підготовку нового заколоту в Росії, але зазначив, що не стане про це говорити, щоб “не полегшувати роботу ФСБ РФ”.

При цьому Юсов не виключив, що ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин може повернутися “у внутрішньо-політичні процеси РФ”.

“А чому ні? Він у ньому (політичному процесі – ред.) активно перебуває. Конфлікт за лінією Пригожин – Шойгу не зник. Як і не зникла більшість запитань, які озвучували під час т. зв. маршу справедливості. Заколот не перемогли, його “заговорили” або “зарішали”. І зробив це навіть не Путін, а Лукашенко та інші люди, прізвищ яких навіть не назвали”, – вказав Юсов.

За його словами, це означає, що проблеми залишаються, і дедалі більше представників кадрових військових із РФ озвучують схожі речі.

“Частина з них уже розплатилися відстороненням. Процеси йдуть, і це процеси, про які говорить уже не тільки Україна, а й представники західних спецслужб і західні аналітики. Путінський режим справді дає тріщини”, – додав Юсов.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости