Темы дня:

Трюдо зізнався, що весь час думає “кинути цю божевільну роботу”

Трюдо зізнався, що весь час думає “кинути цю божевільну роботу”

Політична кар’єра Джастіна Трюдо розпочалась у 2008 році, коли він вперше був обраний до Палати громад Канади. Він став депутатом від ліберальної партії, а у 2015-му очолив уряд.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо зізнався, що щодня думає про те аби залишити свою “божевільну роботу”, однак обіцяє не йти з посади до наступних виборів. Про це у п’ятницю, 15 березня він заявив у інтерв’ю Radio-Canada.

“Я думаю про те, щоб піти щодня. Це божевільна робота, яку я виконую, приносячи особисті жертви”, – сказав він.

Відомо, що вибори в Канаді мають відбутися до жовтня 2025 року, а нещодавні опитування громадської думки показують, що ліберали, чиїм представником є Трюдо, можуть програти правоцентристським консерваторам.

“Я не можу відмовитися від боротьби в цей момент”, – сказав Трюдо.

За словами прем’єр-міністра, сьогодні демократії зазнають нападів у всьому світі з боку  крайніх популістів.

“Я пішов у політику, щоб боротися. Не для того, щоб бути популярним, не з особистих причин. А тому що я хочу служити і знаю, що мені є що запропонувати”, – наголосив  Трюдо.

Він вказав, що його опоненти заявляють, що скасують податок на викиди вуглецю, запроваджений лібералами, вирішать проблему дефіциту державного бюджету, подолають житлову кризу та посилять боротьбу зі злочинністю.

У той  же час, Трюдо зауважив, що, якщо виграють опоненти його політсили, це означатиме рух назад для країни.

“Вибір, який канадці зроблять через рік на виборах, буде фундаментальним. Чи є ми країною, яка вирішить рухатися назад у боротьбі зі зміною клімату? Рухатися назад у правах жінок і спільнот ЛГБТ? Чи станемо ми країною, яка буде менше інвестувати в екологічне зростання? Тому що це все, що пропонують консерватори”, – зазначив він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости