Темы дня:

Telegram співпрацює з Роскомнадзором і ФСБ – СБУ

Telegram співпрацює з Роскомнадзором і ФСБ – СБУ

СБУ вживає заходів з деанонімізації адміністраторів Telegram-каналів, спрямованих на деструктивну діяльність.

Telegram співпрацює із Роскомнадзором і ФСБ РФ. Про це представник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко заявив під час Kyiv Stratcom Forum 2024, повідомляє Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Перш за все СБУ відстежує, де розташовані сервери Telegram. Є висока ймовірність, що вони – на території РФ. Друга проблема Telegram – його власник і розробники є громадянами РФ. Третя _ ми бачимо чітку співпрацю Telegram із Роскомнадзором і ФСБ. Коли потрібно ФСБ заблокувати будь-який канал на території РФ, Telegram виконує ці вказівки моментально”, – зазначив Мельниченко.

Він додав, що СБУ вживає заходів з деанонімізації адміністраторів Telegram-каналів, спрямованих на деструктивну діяльність.

“Іноді частину з них вдається заблокувати, але Telegram не прислуховується до прохань України, як до прохань РФ”, – повідомив Мельниченко.

Співзасновник UA TechEcosystem Антон Мельник додав: якщо ви хочете користуватися Telegram, у вас обовʼязково має стояти VPN.

“Без цього усі ваші переписки – не секʼюрні. До того ж, Telegram зберігає усі ваші дані назавжди, навіть якщо ви їх видаляєте”, – пояснив Мельник.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №11115, яким пропонується відрегулювати діяльність платформ спільного доступу до інформації, зокрема і месенджера Telegram. Аргументом для запровадження регулювання Telegramє те, що ця платформа може бути пов’язана з державою-агресором.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости