Темы дня:

США оголосили ПВК Вагнера злочинною організацією

США оголосили ПВК Вагнера злочинною організацією

Нові санкції стосуються шести фізичних та 12 юридичних осіб, пов’язаних із ПВК Вагнера або тих, хто сприяють її діяльності.

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC) у четвер оголосило російську приватну військову компанію Вагнера транснаціональною злочинною організацією, а також наклало санкції на неї та пов’язаних із нею фізичних і юридичних осіб. Про це повідомляє сайт відомства у четвер, 26 січня.

“У той час як санкції та заходи експортного контролю щодо Росії з боку нашої міжнародної коаліції продовжують набирати чинності, Кремль відчайдушно шукає зброю і підтримку – у тому числі через жорстоку групу Вагнера – для продовження своєї несправедливої війни проти України”, – заявила міністр фінансів США Джанет Л. Єллен.
Рішення обґрунтовується тим, що вагнерівці причетні до тяжких злочинів, зокрема масових страт, зґвалтувань, викрадень дітей і фізичного насильства у різних країнах світу – зокрема у Центральноафриканській Республіці і Малі.
Мінфін США додав до санкційного переліку низку юридичних і фізичних осіб на різних континентах, які підтримують діяльність ПВК Вагнера.
Це російські акціонерні товариства Терра Тек та БАРЛ, китайська Changsha Tiany та Space Science and Technology Research Institute Co. LTD, а також її люксембурзьке представництво Spacety Luxembourg – вони надавали “вагнерівцям” космічні й аерознімки для військових операцій в Україні.
Під обмеження також потрапили особи у Центральноафриканській Республіці – Офіцерська спілка міжнародної безпеки, її директор Олександр Іванов та Sewa Security Services, а також вагнерівець Валерій Захаров та авіакомпанія Kratol Aviation, що базується в ОАЕ.
Загалом санкції стосуються шести фізичних та 12 юридичних осіб, пов’язаних із ПВК Вагнера або тих, хто сприяє її діяльності.
Оголошення ПВК Вагнера транснаціональною злочинною організацією означає замороження будь-яких американських активів угруповання та забороняє фізичним і юридичним особам США надавати кошти, товари або послуги цій групі.
Як відомо, що ПВК Вагнера з’явилася у 2014 році. Вона активно діє в Україні, Сирії, Лівії, Центральноафриканській Республіці. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну вагнерівці брали участь у розправах над мирними жителями. У ПВК масово вербують ув’язнених із російських в’язниць.
Ще у 2017 році США додали цю ПВК до “чорного списку”, а наприкінці минулого року наклали нові обмеження на експорт технологій для Вагнера з метою подальшого обмеження її можливостей через участь у російському вторгненні в Україну.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: