Темы дня:

Шоколадні лікери — розкіш шоколаду та алкоголю

Шоколадний лікер — солодкий алкоголь досить густої консистенції з дуже ніжною та гладкою текстурою, чарівним ароматом та смаком. У його букеті домінують гіркі ноти какао, доповнені тонами вершків і ванілі, гіркота та насолода перебувають у гармонійній рівновазі. Зазвичай напій подають до десертів, п’ють у чистому або розведеному вигляді, додають у коктейлі, каву та морозиво — будь-який варіант вживання хороший і приносить справжнє задоволення.
Image

Популярні марки шоколадного лікеру

Лікер із шоколадним смаком виробляють багато алкогольних компаній. Високо цінуються продукти австрійських, французьких, італійських, голландських виробників. Об’єм пляшок коливається від 0,5 до 0,7 літра, від цього параметру, а також від країни-виробника залежить вартість лікерів. Розглянемо найпопулярніші сорти:

  1. Mozart — легендарний австрійський бренд, який завоював шанувальників по всьому світу. Виробник із Зальцбурга Mozart Distillerie випускає кілька різновидів шоколадного лікеру «Моцарт», зокрема: чорний, білий та класичний лікери, напій з нульовим вмістом цукру, шоколадний лікер з додатками — пряним гарбузом, полуницею.
  2. Голландська лінійка лікерів Bols, у складі якої представлено 3 види шоколадного лікеру: «Какао Браун», «Какао Уайт» та «Браун Амарето».
  3. Лікер Vana Tallinn — шоколадний естонський крем-лікер з демократичною ціною, виготовлений за старовинним рецептом широко відомого на пострадянському просторі напою «Вана Таллінн».

Звичайно, існує ще багато відомих та навіть культових лікерів: Sheridans, Baileys, Molly’s, Disaronno тощо. Проте вони більше популярні, тому прихильники цього виду алкоголю з ними знайомі. Обрати та замовити їх можна в інтернет-магазині maudau.com.ua.

Коктейлі з шоколадним лікером

Для тих, хто любить алкоголь із вишуканим смаком какао, пропонуємо прості рецепти коктейлів із шоколадним лікером — їх нескладно приготувати в домашніх умовах.

Бейліс Шоколатіні

Знадобляться такі інгредієнти:

  1. 50 мл лікеру Baileys;
  2. 15 мл шоколадного лікеру;
  3. 10 мл горілки;
  4. лід у кубиках;
  5. тертий шоколад.

Змішати всі інгредієнти в шейкері, перелити в келих, прикрасити тертим шоколадом або какао-порошком.

Шоколадний коктейль із морозивом

Інгредієнти на одну порцію:

  1. 50 мл вершкового морозива;
  2. 20 мл шоколадного лікеру;
  3. 50 мл молока;
  4. 1 ч. ложка ванільного сиропу — за бажанням.

Усі компоненти помістіть у банку достатньої ємності та перемішайте за допомогою блендера. Готовий напій розлийте у келихи.
Також будь-який шоколадний лікер чудово поєднується з морозивом та кавою, особливо на молочній основі: капучино, лате тощо. Експериментуйте та насолоджуйтеся унікальним поєднанням алкогольної терпкості та шоколадної солодкості.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости