Темы дня:

Прапор Швеції підняли у штаб-квартирі НАТО

Прапор Швеції підняли у штаб-квартирі НАТО

Вступ Швеції до НАТО показує, що двері Альянсу залишаються відчиненими, зазначив Єнс Столтенберг.

Прапор Швеції урочисто піднято біля штаб-квартири НАТО у Брюсселі в понеділок, 11 березня. Церемонія відбулась в присутності генсека Альянсу Єнса Столтенберга, прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона і шведської кронпринцеси Вікторії.

Столтенберг назвав сьогоднішній день історичним.

“Ми вітаємо вступ Швеції до НАТО в критичний момент для нашої спільної безпеки. За мить ми піднімемо шведський прапор тут, у штаб-квартирі НАТО, і по всьому Альянсу. Вперше 32 прапори майорять разом. Вони представляють 32 країни, які працюють заради спільної мети. Щоб захистити мільярд людей, запобігти війні та витрачати понад 2% ВВП на оборону”, – сказав генсек.

За словами Столтенберга, вступ Швеції показує, що двері НАТО залишаються відчиненими.

“Ніхто не може закрити їх. Кожен народ має право обирати свій шлях. І ми всі обираємо шлях свободи та демократії. Поки ми говоримо, хоробрий народ України виборює ці цінності”, – додав він.

У свою чергу Крістерссон заявив, що Швеція “повернулася додому” і тепер “союзник серед союзників”.

“Після більш ніж 200 років нейтралітету це історичний крок, але також і цілком природний крок. Ми готувалися десятиліттями і детально – останні два роки. Завдяки цьому членству Швеція повернулася додому, до співпраці демократичних країн у сфері безпеки”, – сказав він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: