Темы дня:

Під Бахмутом загинув чемпіон України з багатоборства

Під Бахмутом загинув чемпіон України з багатоборства

Україна продовжує втрачати своїх спортсменів, поки МОК думає про допуск атлетів із країн-агресорів.

Ще одна непоправна втрата для українського спорту. У боях під Бахмутом 25 січня загинув Чемпіон України U20 з десятиборства (2019) Володимир Андрощук.
До початку повномасштабного вторгнення спортсмен регулярно брав участь у легкоатлетичних стартах в Україні та представляв нашу країну на міжнародній арені. Так 22-річний атлет раніше брав участь у чемпіонаті Європи U-20, де став шостим у сучасному п’ятиборстві. У нього залишилася мати та сестра. Про це повідомили у Федерації легкої атлетики України.
“Важко підібрати слова, коли, незважаючи на гучні перемоги, стаються жахливі втрати. Дякую тобі, герою, за захист і відданість. Відпочивай з миром. Не пробачимо. Помстимося”, — йдеться у повідомленні на сторінці в Instagram.
Зазначимо, що про вбивство Андрощука у своєму зверненні до МОК згадала й Еліна Світоліна. Тенісистка закликала відмовитися від ідеї допуску спортсменів із Росії та Білорусі до Ігор-2024.
“Олімпійські ігри – це найбільша мрія для спортсменів. Це найбільша платформа для привернення уваги до спорту. З огляду на це ми повинні дотримуватися заборони на участь російських та білоруських спортсменів. Жахливі дії їхніх урядів мають наслідки; їхнє життя не може залишатися звичайним. Народи РФ і РБ не можуть не знати про звірства, які вони вчиняють в Україні. Володимир Андрощук, одна з висхідних зірок легкої атлетики України, загинув у бою. Він ніколи не реалізує свій потенціал або мрії на Іграх, тож чому російські та білоруські спортсмени мають отримати свій шанс, коли їхні уряди позбавляють невинних людей та спортсменів їхнього шансу?!” – написала Еліна в Instagram.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости