Темы дня:

Новий штам коронавірусу “Кракен” виявлено вже у шістьох областях

Новий штам коронавірусу “Кракен” виявлено вже у шістьох областях

Випадки захворюваності виявлено у Львівській та Черкаській областях.

Випадки захворюваності на новий вид коронавірусу Omicron XBB.1.5 або “Кракен” виявлено у Львівській та Черкаській областях. Відтак вже шість областей мають підтверджений варіант нового штаму: Сумська, де був перший пацієнт, Закарпатська, Тернопільська, Одеська, Черкаська та Львівська області. Про це інформує пресслужба Центру громадського здоров’я.

“Секвенування підтвердило варіант Omicron XBB.1.5 ще у двох областях країни — Черкаській та Львівській. Завдяки роботі секвенатора та команди наших фахівців вдалося опрацювати майже тисячу зразків”, — розповіла Ірина Демчишина, завідувачка референс-лабораторії з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ЦГЗ.

Вона нагадала, що штам Omicron XBB.1.5 переноситься зазвичай пацієнтами легше, проте він має здатність передаватися швидше.

Фахівці нагадують, що за наявності симптомів ГРВІ необхідно одягати маску та самоізолюватися від оточуючих. А найефективнішим засобом від зараження на сьогодні є вакцинація, яку можна зробити у будь-якому медзакладі або Центрі вакцинації навіть без декларації.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости