Темы дня:

Нова технологія з США обвалила ціни на сайти в Україні

Нова технологія з США обвалила ціни на сайти в Україні

Найбільшим головним болем тих, хто збирається замовити собі розробку нового сайту, є прийняття рішення, що обрати:

– низьку ціну;

– короткі строки;

– якість.

Як кажуть, оберіть два з трьох:

– або дешево, швидко, але неякісно;

– або дешево, якісно, але дуже довго;

– або швидко, якісно, але дуже дорого.

Усе це є наслідком того, що розробників вебсайтів можна умовно поділити на дві категорії:

– Студентів-фрілансерів, які вчора опанували кілька найпростіших функцій конструктора на кшталт Wix, і тепер готові створювати сайти за смішну ціну від 300 до 2500 гривень залежно від нахабності. Нажаль, створені в такий спосіб сайти мають занизьку якість і здебільшого не здатні продавати товари чи послуги.

– Веб агенції, які дійсно розробляють якісні та потужні сайти, але вартість їхніх робіт коштує тисячі доларів, а розробка триває щонайменше кілька місяців.

У чому інноваційність нової технології? 

Існує 4 проблеми, які повинен вирішити кожен розробник, приступаючи до розробки якісного сайту:

– розробити зручну навігацію для його відвідувачів;

– зробити його сумісним з усіма пристроями та платформами;

– впровадити просту систему редагування та оновлення контенту;

– оптимізувати для просування в різних пошукових системах, зокрема Google.

Розробники дешевих сайтів узагалі ігнорують ці проблеми. Власне, тому сайти й дешеві. Вони здебільшого не здатні потрапити до топових рядків пошукових систем, а відтак і потік відвідувачів є незначним. Та й навіть ті відвідувачі, що якимось чином потрапили на сайт, майже одразу закривають його через недружній інтерфейс чи незрозумілу навігацію. А це призводить до того, що у сайту зростає показник відмов і він падає в рейтингу ще нижче й нижче.

А от тим розробникам, які ці 4 проблеми дійсно вирішують, об’єктивно потрібно досить багато часу, оскільки майже весь аналіз проводиться вручну. А на те, аби проаналізувати хоча б кілька десятків сайтів, не кажучи вже про десятки тисяч, дійсно потрібно витратити кілька місяців.

Які зміни принесла до України нова технологія? 

Завдяки новій технології розробки сайтів, яку принесла до України з США компанія Nixwood стало можливо значно спростити процес розробки сайтів та зменшити строки з кількох місяців до 24 годин.

Спеціальний алгоритм, створений на основі штучного інтелекту аналізує мільйони пошукових запитів в інтернеті та структури сотень тисяч сайтів і узагальнює цю інформацію, завдяки чому розробник уже з першої хвилини точно знає, яким має стати новий сайт. А далі в компанії Nixwood усе відбувається як на конвеєрі Генрі Форда – кожен співробітник виконує свою окрему частину роботи. Такий підхід дозволив скоротити строки з кількох місяців до неймовірних 24 годин.

Як відреагує ринок на нові виклики? 

Зрозуміло, що якщо зменшується необхідна для розробки кількість людино-годин, то падає й ціна.

Наразі завдяки новій технології, яку принесла Nixwood до України, ціна на розробку якісних сайтів впала з кількох тисяч до $199. Фактично ринок рухнув. Тепер не дуже зрозуміло, як зароблятимуть собі на життя студенти та що буде з тисячами Веб агенцій. Економісти передбачають, що найближчим часом можливе значне скорочення кількості компаній, що займаються розробкою сайтів. Також імовірно, що може знизитися рівень заробітної плати працівників тих компаній, що залишаться на ринку.

Інші експерти навпаки прогнозують, що може значно зрости кількість замовлень. Зокрема це може відбутися завдяки тому, що люди, які раніше не мали можливості оплатити розробку власного сайту, тепер матимуть таку можливість завдяки падінню цін.

У будь-якому випадку можна прогнозувати, що зміни настали, і будуть вони значними.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: