Темы дня:

Німеччина збільшує власні запаси зброї – Bloomberg

Німеччина збільшує власні запаси зброї – Bloomberg

Напад РФ на Україну 24 лютого 2022 року змусив Німеччину переглянути свій підхід до оборони та збільшити витрати на неї.

Німеччина планує найближчим часом підписати низку великих контрактів з закупівлі озброєння. Таким чином ФРН прагне підвищити рівень власної безпеки. Про це у середу, 27 березня, пише  Bloomberg з посиланням на міністра економіки Німеччини Роберта Габека.

“Це необхідно зробити, зважаючи на “загрозливий фон” з боку Росії, і не розмірковувати довго над цим. Це було б наївно”, – сказав Габек.

Видання вказує, що напад РФ на Україну 24 лютого 2022 року змусив Німеччину переглянути свій підхід до оборони та збільшити витрати на неї.

Уряд Німеччини створив спеціальний фонд у розмірі 100 мільярдів євро для модернізації німецьких військ, і 80% цієї суми уже закладено в бюджет. Габек заявив, що працює над альтернативними фондами, аби німецькі компанії могли планувати більші замовлення на зброю.

Він додав, що процеси схвалення закупівель зброї часто надто тривалі і їх необхідно прискорити.

“Правила щодо товарів подвійного призначення, які можуть використовуватися як у військових, так і в цивільних цілях, також будуть переглянуті”, – запевнив міністр економіки.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости