Темы дня:

Нардеп від “Батьківщини” Данілов вирішив скласти мандат

Нардеп від “Батьківщини” Данілов вирішив скласти мандат

Депутат Верховної Ради від “Батьківщини” Віталій Данілов вирішив скласти мандат.

Відповідну заяву Данілова від 22 листопада опублікував у Telegram-каналі інший нардеп Ярослав Железняк (“Голос”).

“Голосування за підтримку складання мандату буде 8 грудня. Не дивлячись на те, що його фракція сидить поруч з нами… чесно говорячи, вперше по фото дізнався про такого колегу”, – прокоментував він.

Данілов був обраний до Ради 9-го скликання як №16 у загальнодержавному партійному списку “Батьківщини”. Таким чином, замість нього депутатом автоматично має стати наступний за списком кандидат після тих, що вже були обрані.

Наразі це Михайло Соколов (№26). Він вже був депутатом від Блоку Юлії Тимошенко у парламенті 6-го скликання (2007-2012), після чого балотувався від “Батьківщини” у Раду 7-го скликання (за загальним списком і потім в 2013 році від округу №132) та 8-го скликання (як мажоритарник від того ж округу, теж безуспішно).

Що відомо про Віталія Данілова

Сам Данілов теж вже був депутатом від тієї ж політсили у парламенті 6-го, а також 7-го скликання, але до 8-го скликання Ради не пройшов. У нинішньому складі парламенту 56-річний депутат входить до комітету з питань правоохоронної діяльності, є членом делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ та груп з міжпарламентських зв’язків з Японією, Саудівською Аравією, Китаєм, Францією та Великою Британією.

У 2005-2007 роках Данілов був президентом футбольного клубу “Харків”, до цього у 2003-2004 роках – віцепрезидентом харківського ФК “Металіст”. З 2002 року був також депутатом Харківської міської ради. Досі очолює Харківську обласну організацію “Батьківщини”.

Також є майстром спорту з вільної боротьби, переможцем першості СРСР серед юніорів та молоді з вільної боротьби, засновником Федерації вільної боротьби Харківської області та харківського дитячо-юнацького спортивного клубу “Богатир”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости