Темы дня:

Напад ХАМАС поклав край стосункам Нетаньягу та Путіна – ЗМІ

Напад ХАМАС поклав край стосункам Нетаньягу та Путіна – ЗМІ

Навіть вторгнення Росії в Україну і потепління її відносин з заклятим суперником Ізраїлю – Іраном – не змогли підірвати співпрацю Нетаньягу та Путіна.

Прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу вдавалося зберігати “тепле спілкування” з російським диктатором Володимиром Путіним, але тепер цьому прийшов кінець, пише Wall Street Journal.

Журналісти нагадують, що Нетаньягу був із Путіним навіть у той час, коли той дедалі більше опинявся в ізоляції. Навіть вторгнення Росії в Україну і потепління її відносин з заклятим суперником Ізраїлю – Іраном – не змогли підірвати цю співпрацю.

Зазначається, що лідери підтримували зв’язок телефоном, і Нетаньягу оголосив про позаблоковий підхід до війни в Україні, відмовившись надавати Києву летальну допомогу або системи протиповітряної оборони, попри тиск Заходу.

“Тепер, після смертоносної атаки підтримуваних Іраном бойовиків ХАМАС на Ізраїль, ці розмови, схоже, припинилися. Путін – один з небагатьох світових лідерів, який не подзвонив Нетаньягу, щоб висловити співчуття у зв’язку з загибеллю понад 1300 ізраїльтян, вбитих ХАМАСом під час цієї атаки”, – відзначають в WSJ.

Видання наголошує, що припинення угоди між Росією та Ізраїлем підкреслює більш широкі тектонічні зрушення, що відбуваються в ролі Росії на Близькому Сході відтоді, як Путін розпочав війну в Україні.

Росія в обмін на Шахеди надала Ірану навчально-тренувальні літаки Як-130 і розглядає можливість продажу Ірану винищувачів Су-35, що може змінити баланс повітряних сил на Близькому Сході.

Також журналісти пояснюють, що Кремль має внутрішні причини вітати війну якомога далі від російських кордонів.

Напередодні президентських виборів у Росії, запланованих на березень, Путін шукає спосіб відволіктися від війни в Україні.

Нагадаємо, ХАМАС заявив, що вітає “невтомні зусилля Росії, спрямовані на припинення агресії Ізраїлю” проти бойовиків.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: