Темы дня:

На Землі популяція тварин скоротилася загалом майже на 70%

На Землі популяція тварин скоротилася загалом майже на 70%

Вчені вважають, що наша планета переживає шосте масове вимирання – найбільшу загибель Землі з часів динозаврів.

Трохи менш як за 50 років популяція диких тварин Землі скоротилися загалом на 69%. Це сталося на тлі вирубування лісу, забруднення довкілля у промислових масштабах. Про це повідомляє The Guardian.
За даними доповіді WWF та Лондонського зоологічного товариства, у період з 1970 по 2018 рік відбулося стрімке падіння популяції тварин. Два роки тому цей показник становив 68%, чотири роки тому – 60%.
Зазначається, що в регіоні Латинської Америки та Карибського басейну, включаючи Амазонію, відбулося різке скорочення середньої чисельності популяцій диких тварин: за 48 років воно склало 94%.
На другому місці за величиною падіння була Африка – 66%, потім Азіатсько-Тихоокеанський регіон – 55% та Північна Америка – 20%. У Європі та Центральній Азії падіння становило 18%.
Згідно зі звітом, зміна землекористування, як і раніше, є найважливішим фактором втрати біорізноманіття на планеті. Дослідники наголошують, що тваринам стає все важче пересуватися наземними ландшафтами, оскільки їхній шлях перегороджують інфраструктуру та сільськогосподарські угіддя. Тільки 37% річок, довжиною понад 1000 км, залишаються вільно поточними по всій своїй довжині, у той час як тільки 10% світових територій, що охороняються, на суші пов’язані між собою.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: