Темы дня:

На ЗАЕС лишилось менш як 50% українського персоналу

На ЗАЕС лишилось менш як 50% українського персоналу

На український персонал постійно чиниться тиск, щоб працівники станції уклали договори з Росенергоатомом.

На окупованій російськими військами Запорізькій АЕС лишилось 4 500 осіб українського персоналу, а у мирний час працювали 11 000 осіб. Про це голова Енергоатому Петро Котін повідомив в ефірі Суспільного.
“ЗАЕС, починаючи з вересня не працює, не видає електроенергію, а споживає 100 мегават у постійному режимі через одну працюючу лінію. 5-й і 6-й енергоблоки зараз перебувають у так званому гарячому стані, це коли реактор не працює. Інші – у холодному, з них два – у стані ремонту. Станцію обслуговує український персонал, але втрутився Росенергоатом, однак у їхніх спеціалістів немає ні ліцензії, щоб експлуатувати енергоблоки, ні досвіду”, – сказав він.
На український персонал постійно чиниться тиск, щоб працівники станції уклали договори з Росенергоатомом.
“Із 4 500 працівників договори підписали близько 2 500 осіб”, – констатував Котін.
Очільник Енергоатому також повідомив, що окупанти облаштували на ЗАЕС ремонтну базу для своєї військової техніки, а на даху 5-го енергоблока загарбники облаштували кулеметні “позиції”, а між енергоблоками встановили блокпости: мішки з піском та автоматників.
“Цей об’єкт взагалі не передбачений для того, щоб на ньому перебувала військова техніка, але там її дуже багато. Вони зайняли машзали і першого, і другого енергоблоків. Там і військових дуже багато, і зброї”, – сказав Котін.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости