Темы дня:

На фронті за добу понад 140 боєзіткнень – Генштаб

На фронті за добу понад 140 боєзіткнень – Генштаб

На Харківському напрямку ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці – там триває бій.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 141 бойове зіткнення. Російські загарбники атакують на семи напррямках, повідомив Генштаб ЗСУ у неділю, 26 травня.

Вказано, що вчора ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 10 ракетних ударів 13 ракетами, 40 авіаударів (зокрема, із застосуванням 56 КАБів), 1001 удар дронами-камікадзе (з яких fpv – 994). Також росіяни здійснили 3604 обстріли з різних видів озброєння, 96 з них – із РСЗВ. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Уже з початку поточної доби на фронті відбулося 35 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 529 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів. Ворог завдав три авіаудари із застосуванням трьох КАБів.

На Харківському напрямку було відбито загрозу прориву військ ворога.

“Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Разом з тим, ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці – триває бій. Водночас, наші підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони”, – йдеться у повідомленні.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбувалися шість бойових зіткнень. Одну атаку відбито, інші – ще продовжуються.

На Лиманському напрямку наші воїни дали жорстку відсіч спробі російських загарбників просунутися у бік Невського.

На Краматорському напрямку противник активних дій не проводив.

На Покровському напрямку інтенсивність бойових дій досить висока – на цей час противник вже 14 разів атакував позиції наших військ. Шість атак відбито, а вісім боєзіткнень тривають.

На Курахівському напрямку ЗСУ відбили атаку окупантів районі Костянтинівки. Ворог на даний час продовжує наступальні дії в районі Красногорівки.

На Времівському напрямку, неподалік Роздільного та Старомайорського, зазнали невдачі дві спроби окупантів покращити тактичне положення.

На Оріхівському напрямку триває бій в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, відбито дві атаки ворога в районі села Кринки. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости