Темы дня:

Міненерго назвало дві проблеми в енергосистемі

Міненерго назвало дві проблеми в енергосистемі

По всій Україні безперервно виконуються ремонтні роботи як на об’єктах генерації, так і систем передачі і розподільчих мереж.

Черговий ракетний обстріл та пошкодження деяких об’єктів енергетичної інфраструктури погіршили електропостачання споживачів по всій Україні. Про це повідомляє Міненерго у п’ятницю, 30 грудня.
“Основними проблемами на сьогодні залишається дефіцит виробництва електроенергії, особливо в ранкові та вечірні години, а також обмежена пропускна спроможність високовольтних електричних мереж. Вона не дозволяє рівномірно розподіляти наявну електроенергію серед усіх операторів систем розподілу”, – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.
За словами голови Держенергонагляду Руслана Слободяна, вже були випадки, коли навіть за наявності певних резервів генеруючої потужності в деяких областях або при відновленні та включенні пошкодженого обладнання електростанцій передати всю доступну генеруючу потужність виявлялося проблематичним.
“Обмежена пропускна спроможність високовольтних електричних мереж не дозволяє рівномірно розподіляти наявну енергію серед усіх операторів систем розподілу на місцевому рівні. Адже споживач отримує електроенергію не тільки від найближчої електростанції. І аварійна ситуація на виробничих потужностях, наприклад, десь на заході країни, зменшує кількість виробленої електроенергії, що відображається через обмеження електропостачання в інших регіонах”, – підкреслив Слободян.
У Міненерго запевнили, що енергетики продовжують активно працювати над відновленням стабільної роботи енергосистеми, безперервно виконуючи ремонтні роботи як на об’єктах генерації, так і систем передачі та розподільчих мереж.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости