Темы дня:

Макрон і Шольц закликали Зеленського до мирних переговорів — The Wall Street Journal

Макрон і Шольц закликали Зеленського до мирних переговорів — The Wall Street Journal

Політики вважають, що шлях до завершення війни має бути дипломатичним.

Президент Франції Емманюель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц  під час зустрічі трьох лідерів у Парижі закликали президента України Володимира Зеленського до переговорів з Путіним, повідомляє The Wall Street Journal.

За даними джерел видання, під час вечері в Єлисейському палаці Макрон сказав Зеленському, що врешті-решт йому доведеться змінити статус військового лідера на статус державного діяча і прийняти складне рішення та перейти до політичного вирішення конфлікту.

Він аргументував це тим, що навіть такі закляті вороги, як Франція і Німеччина мусили після Другої світової війни укласти мир.

Виступаючи після конференції з питань безпеки в Мюнхені минулих вихідних, Макрон став одним із перших західних лідерів, який публічно засумнівався у здатності обох сторін — України та Росії —досягти своїх цілей на полі бою, заявивши, що жодна зі сторін не зможе перемогти у військовому плані.

«Нам зараз потрібно, щоб Україна почала військовий наступ, який відтіснить російський фронт, щоб відкрити шлях для повернення до переговорів», — сказав він.

У свою чергу, на пресконференції у п’ятницю, 24 лютого, Зеленський заявив, що неодноразово закликав світових лідерів натиснути на президента Росії Владіміра Путіна щодо зустрічі перед вторгненням. Однак той відмовлявся.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости