Темы дня:

Лукашенко привів армію у повну бойову готовність

Лукашенко привів армію у повну бойову готовність

Білоруська опозиція на тлі подій у Росії нібито була готова реалізувати сценарій збройного заколоту, але “відбувся фальстарт”, стверджує Олександр Лукашенко.

Формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність на тлі заколоту керівника російської ЧВК Вагнер Євгена Пригожина. Про це він сказав під час вручення погонів вищому офіцерському складу у вівторок, 27 червня.

“Мною було віддано всі розпорядження щодо приведення армії у повну бойову готовність”, – сказав він.

За словами Лукашенко, нібито білоруська опозиція на тлі подій у Росії вже готова була реалізувати сценарій збройного заколоту, але “відбувся фальстарт”.

Лукашенко стверджує, що жителі Білорусі близько до серця сприйняли події у Росії.

“Не приховую, було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії. Не тільки мені. Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що батьківщина одна”, – сказав він.

Нагадаємо, 24 червня Євген Пригожин влаштував у Росії бунт. Колони “вагнерівців” рухалися на Москву і збивали літаки та гелікоптери армії РФ. Але після переговорів з формальним лідером Білорусі Пригожин повернув підрозділи в польові табори.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости