Темы дня:

Кутові дивани в інтер’єрі: огляд сучасних тканин для перетяжки

При облаштуванні стильного сучасного інтер’єру, обійтися без меблів неможливо.

Вибір може лягти на кутові дивани в Тернополі класичної конструкції, або, наприклад, модульні, безкаркасні. Неординарних та привабливих пропозицій на ринку більш ніж достатньо. У цій статті розглянемо які матеріали виробники використовують для обивки, і в чому їх перевага.

Шкіра

Класичний варіант, який вважають кращим завдяки його натуральності, зручності в догляді (підходить для щоденного вологого прибирання), та довговічності. Кольорова гамма не настільки велика, як в інших тканинах, але для справжніх цінителів шкіряних виробів, це не перешкода.

Штучна шкіра

Сучасні технології дозволяють отримати високоякісну альтернативу попереднього матеріалу, в безлічі відтінків, різних фактур та відмінної міцності. Однак, така основа погано пропускає повітря і руйнується швидше під різкими перепадами температури.

Жаккард

Досить міцний та щільний оббивний матеріал. Довго зберігає первинний зовнішній вигляд, не втрачаючи форму. Унікальний малюнок створюється спеціальною технологією з застосуванням декількох видів ниток. Не зважаючи на те, що характеристики змінюються в залежності від співвідношення синтетичних й натуральних тканин, незмінними залишаються такі властивості: гіпоалергенність, практичність, стійкість до пошкоджень. Така оббивка відштовхує пил, бруд та не затримує вологу.

Велюр

Привертає бархатистістю, м’якістю, великої палітрою кольорів. Крім того, тканина відрізняється міцністю, «дихає», а для очищення волокон дозволяється використовувати пилосос, спеціальні порошки. Така тканина довго зберігає естетичний зовнішній вигляд. Велюрові дивани гармонійно впишуться в класичний інтер’єр, а також виконаний в стилі бохо, модерн.

Флок

Ідеальний варіант для тих, у кого в будинку є домашні улюбленці. Матерія витримує різного роду ушкодження, і, при цьому не втрачає своєї м’якості. До того ж, тканина гіпоалергенна та не вигорає під прямими сонячними променями.

Гобелен

Полотно, що створюється технікою перехресного переплетення ниток. Результат – щільний, з рельєфною фактурою матеріал, впізнати який можна по характерному пейзажному малюнку. Меблева тканина відрізняється підвищеною зносостійкістю, міцністю на розрив, пружністю. Колір полотна не вигоряє на сонці.

Згідно з новими тенденціями, в дизайні меблів застосовують найрізноманітніші матеріали, вибирати які слід не тільки по зовнішньому вигляду, але і за належністю до групи від «0» до «8»: чим вище цей номер, тим якісніша тканина.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости