Темы дня:

Кабінет у японському стилі – важливі поради в оздобленні

Кабінет у японському стилі – важливі поради в оздобленні

Стриманий, відповідальний, чіткий у справах й обов’язковий у діях, надійний, з розвиненим інтелектом та естетичним смаком – лише мінімум, що здатен сказати кабінет у японському стилі про свого власника. Хочете створити бездоганну репутацію на роботі, викликати довіру у клієнтів і партнерів? Тоді розглянемо основні риси оформлення та оздоблення, який варто купити офісний стілець, стіл та інші меблі, аби відповідати східному напрямку.

Особливості японського стилю

Східний напрямок полюбився багатьом завдяки легкості та витонченості дизайну, основними рисами якого є:

  • Колірна гама – стримана з переважанням природних кольорів та приглушених відтінків.
  • Багато вільного простору із відсутністю зайвого декору.
  • Максимальна функціональність кожного предмета.
  • Велика кількість світла, особливо природного.
  • Домінування мінімалізму – ні в оформленні, ані в меблюванні нічого зайвого, тільки найголовніше. Тому в кабінеті має бути лише шафа для документів або стелаж, стіл і крісло для офісу.
  • Переважання натуральних матеріалів без зайвої обробки.

Кольори

Загалом в оформленні кабінету постарайтеся уникати строкатості. В якості основних вибирайте:

  • усю колірну гаму коричневого;
  • трав’янистий;
  • пісочний;
  • кремовий;
  • білий;
  • кремовий.

Також активно використовується чорний із червоним, ними ж можна розставити акценти.

Меблювання

Шафа, тумба зі столом – простої геометричної форми, бажано з дерева із гладкою поверхнею.

Фасади – з розсувними дверцятами, без ручок, котрі не виділяються і не привертають до себе увагу.

На додаток до столу потрібно купити офісний стілець також стриманого дизайну, максимально ергономічний, без масивних елементів.

Оздоблення в японському стилі

Під час оздоблювальних робіт також використовуються натуральні матеріали, без прояву пафосності. На стінах й стелі – тинькування, навіть бетон, фарбування. На підлозі – покриття з дерев’яних дощок чи каменю. Допускається керамограніт, ламінат, паркет. На стелях можна зробити особливий акцент – використовувати дерев’яні балки і перекриття, сітки, оригінально виглядатиме тканинне оформлення. Також дерев’яні панелі ефектно виглядатимуть ще на стінах.

Освітлення

Велика кількість природного. У разі використання штучного, стежте, щоб воно було не надто яскравим, краще приглушеним. Світильники – точкові в комбінації із люстрами. Можна використовувати характерні для східного напрямку – паперові, зі скла, тканини.

Декор

Декоративні елементи – ненав’язливі, в основному використовувані в обстановці. Настінні панно у вигляді гравюр з японськими малюнками або ієрогліфами, велике віяло. Паперовий декор на подобі оригамі або металеві статуетки. З рослин – бонсай чи орхідеї. Навіть вікна можуть послужити декором – дерев’яні ґратчасті рами, седзі. На додаток до них – жалюзі.

Підсумок

Кабінет у японському стилі не терпить нічого зайвого, бувши еталоном естетики й аскетизму. Для створення істинної атмосфери досить використовувати натуральні матеріали, природні кольори і світло, лаконічні меблі та мінімізувати декоративні елементи.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости