Темы дня:

Гетьманцев пояснив, навіщо бізнес має сплачувати довоєнні податки

Гетьманцев пояснив, навіщо бізнес має сплачувати довоєнні податки

Справа не лише у домовленостях із МВФ.

З 1 серпня в Україні відновлюють довоєнний порядок оподаткування та перевірок бізнесу. Окрім іншого, це одна з вимог домовленостей із МВФ. Але найголовніше — держбюджет потребує збільшення доходів. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, передають Новини.Live.

За словами Данила Гетьманцева, законопроект, покликаний повернути довоєнні податки, має замінити пільговий податок з обороту у розмірі 2% на податок у розмірі 5%, який був до війни. Ті самі бізнеси, які працювали на податок у 2% та обороти яких перевищують законодавчо встановлені ліміти, мають перейти на звичайну довоєнну систему оподаткування.

Ми не підвищуємо податки, як, наприклад, США, які під час Другої світової війни підвищили податки до 94%. Ми не вводимо нових податків, які нам пропонували запровадити, наприклад ПДВ у розмірі 25% або військовий збір 10%. Ми повертаємо податки на довоєнний рівень», – запевнив народний депутат.

На його думку, дискусія про те, чи платити під час війни 2% чи 5% податку, тоді як військові на фронті віддають свої життя заради нашої перемоги, перебуває за моральною гранню добра і зла.

«Податок не береться зі збитків – він береться із доходів. Півтора роки за умов війни держава підтримувала бізнес за рахунок низьких податків. Але державні витрати на оборону збільшуються – на фінансування 15 нових військових бригад, оснащення військових, ремонт техніки тощо», – аргументує Гетьманцев.

Повідомлялося, що податки на пальне в Україні, які скасувалися через повномасштабну війну, автоматично повернулися на довоєнний рівень. Відтак експерти спрогнозували, на скільки зростуть ціни на автопальне на станціях АЗС.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: