Темы дня:

Гарантії безпеки: почалися переговори з Італією

Гарантії безпеки: почалися переговори з Італією

Україна вже розпочала двосторонні консультації з усіма країнами G7, зазначили у Офісі прзидента.

Україна і Італія почали перший раунд консультацій щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії, як це передбачено Спільною декларацією G7 про підтримку нашої держави. Про це повідомив Офіс президента у вівторок, 28 листопада.

Українську переговорну групу очолив заступник керівника ОП Ігор Жовква. За його словами, “Україна вже розпочала двосторонні консультації з усіма країнами G7, включно з Італією. Саме Італія головуватиме в “Групі семи” наступного року”.

“Ми цінуємо значний внесок наших італійських друзів у захист України та наближення спільної перемоги. Надання Італією гарантій безпеки Україні стане важливим кроком до наближення членства нашої держави в ЄС і НАТО”, – наголосив він.

Учасники переговорів обговорили підходи до наповнення і формату майбутньої двосторонньої угоди, а також узгодили графік подальшої комунікації.

Нагадаємо, у липні 2023 року на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації G7 може приєднатися будь-яка країна, яка на двосторонньому рівні офіційно погодиться надати ті чи інші гарантії Україні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: