Темы дня:

Гаага отримає інформацію про підрив Каховської ГЕС

Гаага отримає інформацію про підрив Каховської ГЕС

Україна готова співпрацювати з Міжнародним кримінальним судом та давати всі необхідні докази.

Україна передасть до Міжнародного кримінального суду (МКС) всю необхідну інформацію щодо підриву росіянами Каховської гідроелектростанції. Про це повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram у середу, 7 травня.

Зазначено, що генпрокурор Андрій Костін поінформував прокурора МКС Каріма Хана про підрив дамби Каховської ГЕС окупантами.

“Також генпрокурор підписав та направив документ, у якому українська сторона надає Офісу прокурора МКС всю необхідну інформацію”, – йдеться у повідомленні.

Костін наголосив, що Україна готова співпрацювати з МКС та надавати всі необхідні докази, які збирають прокурори, для притягнення до відповідальності всіх винних у підриві Каховської ГЕС.

“Росію треба зупинити. Спільно з міжнародною спільнотою ми притягнемо до відповідальності винуватців цього та інших міжнародних злочинів”, – додав він.

Як відомо, вночі 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Руйнування викликало масштабну повінь, а також гуманітарну і екологічну катастрофу. Під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів. Зараз триває масова евакуація населення.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: