Темы дня:

Естонці зібрали для ЗСУ черговий пакет допомоги

Естонці зібрали для ЗСУ черговий пакет допомоги

Естонія віддала на підтримку України вже понад 1% ВВП.

Уряд Естонії 22 червня підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкура відправити Збройним силам України черговий пакет допомоги, повідомляєпресслужба естонського Міністерства оборони.

До пакету входить польовий госпіталь (з цим Естонії допоможе Ісландія на суму 7,8 млн євро), обладнання для медиків, саперів, засоби захисту від дронів та гумові човни.

«Зараз, під час контрнаступу, допомога Україні важлива як ніколи, особливо важлива медична допомога. Ми вже відправляємо в Україну четвертий польовий шпиталь у співпраці з Ісландією», – сказав Певкур.

В естонському Міноборони нагадали, що балтійська країна надала Україні військову допомогу вже на суму понад 400 млн євро, або понад 1% ВВП. Раніше Естонія безоплатно передала, наприклад, ракети протитанкового ракетного комплексу Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, медикаменти, засоби індивідуального захисту (каски тощо) та пакування сухих продуктів. У квітні Естонія ухвалила рішення про відправку в Україну артилерійських боєприпасів, що є частиною угоди Європейського Союзу про відправку в Україну мільйона снарядів.

Крім того, 16 червня уряд Естонії схвалив принципи використання заморожених активів Росії для підтримки України. Естонія є першою європейською країною, яка розробила таке правове рішення.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: