Темы дня:

Допомогу Україні підтримують 47% американців

Допомогу Україні підтримують 47% американців

Частка американців, які вважають, що США надають занадто велику підтримку Україні, неухильно зростала протягом війни, особливо серед республіканців.

Результати опитування Pew Research Center свідчать, що 47% американців вважають, що допомога США для України має лишатися на попередньому рівні або бути посилена.

31% американців вважають, що Сполучені Штати надають занадто багато допомоги Україні в її боротьбі з Росією, тоді як близько половини вважають, що США надають достатній обсяг підтримки (29%) або недостатній (18%).

Як зазначається, частка американців, які вважають, що США надають занадто велику підтримку Україні, неухильно зростала протягом війни, особливо серед республіканців.

48% республіканців та прореспубліканськи налаштованих громадян вважають, що США надають занадто багато допомоги Україні. Ця частка дещо зросла порівняно з червнем, коли таких було 44%, і є значно вищою, ніж на попередніх етапах війни.

Разом з тим, 16% демократів і прихильників демократів вважають нинішній рівень американської допомоги надмірним. Близько чотирьох з десяти демократів (39%) вважають, що США надають правильний обсяг допомоги, тоді як близько чверті (24%) вважають, що США надають недостатньо допомоги.

Опитування свідчить, що партійні розбіжності щодо допомоги Україні стали ширшими. У перші тижні війни республіканці лише на 4 відсоткові пункти частіше, ніж демократи, заявляли, що США надають Україні забагато допомоги (9% проти 5%). Сьогодні республіканці на 32 пункти частіше говорять про це.

Шість з десяти американців, включаючи аналогічні частки республіканців (62%) і демократів (61%), кажуть, що стежать за новинами про вторгнення досить уважно.

Нагадаємо, у Сенаті США заблокували винесення на голосування законопроєкту про додаткове фінансування військової допомоги Україні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: