Темы дня:

Для створення нового ігрового всесвіту: Disney інвестує в Epic Games $1,5 млрд

Для створення нового ігрового всесвіту: Disney інвестує в Epic Games $1,5 млрд

Компанія Walt Disney оголосила про купівлю частки в Epic Games за $1,5 млрд. Разом ці компанії планують створити новий всесвіт ігор та розваг.

“The Walt Disney Company та Epic Games співпрацюватимуть над абсолютно новим ігровим та розважальним всесвітом, який ще більше розширить охоплення улюблених історій та вражень Діснея. Disney також інвестує $1,5 млрд у придбання частки в Epic Games у рамках багаторічного проєкту”, – заявили компанії у спільному пресрелізі.

Згідно з повідомленням, угода підлягає стандартним умовам закриття, включаючи схвалення регулюючих органів.

Новий ігровий  всесвіт буде повʼязаний з грою Fortnite. Він запропонує споживачам безліч можливостей, щоб грати, дивитися, робити покупки та взаємодіяти з контентом, персонажами та історіями з Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar та інших.

Крім того, гравці, геймери та фанати зможуть створювати свої власні історії та враження, висловлювати свій фандом у характерній для Disney манері та ділитися контентом один з одним способами, які їм подобаються. Все це буде працювати на движку Unreal Engine.

“Наші нові захоплюючі відносини з Epic Games об’єднають улюблені бренди та франшизи Disney з надзвичайно популярною грою Fortnite у новому трансформаційному всесвіті ігор та розваг”, — заявив головний виконавчий директор The Walt Disney Company Роберт А. Айгер.

“Це знаменує собою найбільший вихід Disney у світ ігор та пропонує значні можливості для зростання та розширення. Ми не можемо дочекатися, коли фанати зможуть познайомитися з історіями та світами Діснея, які вони люблять, по-новому”, – додав він.

“Disney була однією з перших компаній, яка повірила в потенціал об’єднання своїх світів з нашим у Fortnite”, – заявив генеральний директор та засновник Epic Games Тім Суїні.

“Тепер ми працюємо над чимось абсолютно новим, щоб створити стійку, відкриту та сумісну екосистему, яка об’єднає спільноти Disney та Fortnite”, – підкреслив він.

The Walt Disney Company, разом зі своїми дочірніми компаніями, є провідним міжнародним розважальним та медіа-підприємством, яке включає три основні бізнес-сегменти: розваги, спорт і враження. Disney входить в індекс Dow 30 і мав річний дохід у розмірі $88,9 млрд у 2023 фінансовому році.

Про компанію Epic Games

Epic Games  – американська компанія, що займається розробкою комп’ютерних ігор і програмного забезпечення. Вона відома завдяки ігровим серіям Gears of War, Unreal Tournament і Fortnite, а також створенню ігрового движка Unreal Engine. Згідно з оцінкою Forbes, у 2022-му році цей розробник відеоігор із Північної Кароліни повідомив про виторг у понад $6 млрд, переважну більшість якого принесла гра Fortnite.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: