Темы дня:

Депортований росіянами з Маріуполя підліток Єрмохін повернувся до України

Депортований росіянами з Маріуполя підліток Єрмохін повернувся до України

Повернення Богдана Єрмохіна стало можливим у межах реалізації затвердженого плану дій президента Bring Kids Back UA.

Викрадений російськими військами з Маріуполя Донецької області підліток Богдан Єрмохін повернувся в Україну в неділю, 19 листопада, в день свого 18-річчя. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.
“Нашій команді вдалося повернути додому Богдана Єрмохіна – українського хлопця, якого Росія вивезла з окупованого Маріуполя до Московської області… Сьогодні Богдану виповнилося 18 років. Хлопець раніше звернувся до президента України з проханням допомогти йому виїхати в Україну. Ми були в постійній комунікації з Богданом, і він уже в Україні поруч зі своєю сестрою”, – написав глава ОП.
За словами Єрмака, повернення Єрмохіна стало можливим у межах реалізації затвердженого плану дій президента Bring Kids Back UA.
“Дякуємо нашим партнерам із Держави Катар та міжнародній організації ЮНІСЕФ”, – додав керівник Офісу президента.
Інформацію про повернення Єрмохіна в Україну також підтвердив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.
“Богдан Єрмохін в Україні!.. Повернення відбулося у взаємодії з Державою Катар, ЮНІСЕФ, посольством України в Білорусі за результатами перемовин з російською стороною… Також стосовно возз’єднання хлопця з сестрою вів комунікацію з уповноваженою з прав людини в Росії. Це був тернистий шлях”, – написав він у Facebook.
За словами омбудсмена, Єрмохін “пережив багато чого, перебуваючи в Росії, але він хотів бути вдома. Сьогодні його бажання здійснилося”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: