Темы дня:

Члени формату Рамштайн озброїли ЗСУ на $55 млрд

Члени формату Рамштайн озброїли ЗСУ на $55 млрд

Союзники єдині, як ніколи, і підтримуватимуть українців стільки, скільки потрібно, запевнив глава Пентагону.

Члени Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн надали Києву понад 55 млрд доларів допомоги. Такі дані озвучив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 11 засідання на авіабазі Рамштайн у Німеччині у п’ятницю, 21 квітня.
“Загалом члени цієї Контактної групи надали Україні понад 55 млрд доларів допомоги в галузі безпеки. Це десятикратне збільшення з моменту нашої першої зустрічі”, – сказав Остін.
Він нагадав, що раніше цього тижня США оголосили про новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 325 млн. доларів.
“З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії ми надали Україні понад $35 млрд допомоги у сфері безпеки”, – додав Остін.
Шеф Пентагона підкреслив, що більш ніж через рік Україна все ще сильна, підтримка партнерів непохитна і він пишається досягнутим прогресом.
За його словами, більш ніж через рік з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну “Контактна група згуртована, як ніколи, і стала більш глобальною, ніж будь-коли”.
“Разом ми захищатимемо заснований на правилах міжнародний порядок, який гарантує нашу безпеку. І разом ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно”, – резюмував міністр оборони США.
Раніше міністр оборони Олексій Резніков озвучив теми ювілейного Рамштайну. За його словами, йтиметься про стратегію на весь 2023 рік.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости