Темы дня:

Британія допоможе державам, які вже зараз вирішать передати Україні літаки – Сунак

Британія допоможе державам, які вже зараз вирішать передати Україні літаки – Сунак

Сам Лондон поки погодився лише розпочати навчання для наших пілотів.

Велика Британія готова допомогти державам, які ухвалять рішення щодо передачі військовим України своїх літаків найближчим часом. Водночас, для самого Лондона питання відправки Києву винищувачів залишається непростим. Про це заявив прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак під час зустрічі з українськими журналістами, пише “Суспільне”.

“Очевидно, що наші літаки відрізняються від тих, до яких звикли ваші пілоти. Тому тренування є настільки важливими. Це перший крок. Але якщо просто зараз з’являться країни, що матимуть можливість надати Україні літаки, ми допоможемо їм це зробити”, – наголосив глава британського уряду.

Кількома днями раніше, у ході Мюнхенської конференції з безпеки, Сунак також оголосив про початок навчання українських пілотів керуванню літаками НАТО на території Британії.

Крім цього, під час розмови з журналістами глава офісу президента України Андрій Єрмак не виключив, що Сполучене Королівство може стати першою державою, що розблокує передачу винищувачів для ЗСУ. “Ще є питання, які необхідно узгодити. Працюємо”, – додав він у Telegram.

Нагадаємо, минулого тижня міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що Україна отримає винищувачі, однак лише після закінчення війни з Росією, оскільки на навчання льотчиків піде багато часу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости