Темы дня:

Авіація нанесла 10 ударів по росіянам – Генштаб

Авіація нанесла 10 ударів по росіянам – Генштаб

Під обстріли потрапили вісім районів зосередження особового складу та військової техніки противника, а також два зенітно-ракетних комплекси.

З початку доби російські агресори атакували на п’яти напрямках у Харківській та Донецькій областях. Українські військові знищили багато ворожої техніки, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у понеділок, 22 травня.

Військові нагадали, що цієї доби Росія завдала чергового масованого удару по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури України. Загалом протягом доби противник завдав 21 ракетного удару по містах Дніпро, Запоріжжя та населених пунктах Харківської області із застосуванням чотирьох крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 (знищено нашими захисниками), п’ять крилатих ракет Х-22, 2 балістичних ракет Іскандер-М, п’ять зенітних керованих ракет С-300 та чотири інших (тип встановлюється).

Крім того, ворог завдав 42 авіаційних ударів, зокрема, застосувавши іранські ударні дрони Shahed. За уточненою інформацією 21 із 21 було знищено.

Також росіяни здійснили близько 50 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Є поранені серед мирного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки, дитячий садочок та інша цивільна інфраструктура.

Противник продовжував зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

У свою чергу авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також два – по зенітно-ракетних комплексах. Було знищено російський ударний вертоліт Мі-24 та ворожий розвідувальних БПЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, 11 гармат та радіолокаційну станцію противника.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости