Темы дня:

З’явилося відео ракетного старту українського БПЛА

З’явилося відео ракетного старту українського БПЛА

Український безпілотник проходить одні з останніх випробувань. Дрон – ударний дальністю до 1000 км.

З’явилось відео першого польоту українського БПЛА. Відповідний запис оприлюднив старший науковий співробітник хімічного факультету КНУ ім. Шевченка та керівник NAURocket Сергій Піпко.

NAURocket – студентське конструкторське бюро експериментального ракетобудування Національного авіаційного університету (НАУ).

На початку 2023 року на державному підприємстві “Укроборонпром” заявляли, що розробка ударного дрона, який може нести на собі вантаж вагою 75 кг на відстань до 1000 км, пройшла завершальну стадію та увійшла у стадію, “про яку нічого не можна говорити”.

Відомо, що розроблена модель українських безпілотників частково складатиметься з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв’язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюється українськими фахівцями.

Нагадаємо, увечері 10 лютого українські військові знищили 20 ударних дронів Shahed-136/131, які запустили російські агресори. Водночас повідомлялося про пошкодження трьох енергооб’єктів у Дніпропетровській області.

А вчора українські захисники відбили 14 масштабну ракетну атаку країни-агресора РФ. Було збито 61 ракету з 74 запущених і 22 дрони з 28.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости