Темы дня:

ЗСУ звільнили 200 населених пунктів на півдні – МО

ЗСУ звільнили 200 населених пунктів на півдні – МО

Українські бійці продовжують свій наступ у трьох напрямках, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Українські захисники з початку листопада звільнили на півдні 5 тисяч кв. км та 200 населених пунктів. Наступ сил оборони України продовжується за кількома напрямками: на півдні, у Луганській та Харківській областях. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдиних новин у вівторок, 15 листопада.
Чиновниця відповіла таким чином на питання про просування Сил оборони на різних фронтах.
“Зараз сили оборони просуваються за кількома напрямами поступово. Це можна говорити про Харківську область, Луганську та південь. За листопад на півдні звільнено близько п’яти тисяч квадратних кілометрів та близько 200 населених пунктів”, – повідомила Маляр.
Вона також зазначила, що ворог, що просунувся вглиб територій, продовжує завдавати ударів по звільнених населених пунктах. Найзапекліші бої тривають на Донеччині, де щодня відбувається по кілька десятків атак ворога, розповіла Маляр.
“Водночас українські ЗСУ дуже впевнено обороняють кордони. Тобто, ворог не просувається ні на сантиметр. Так, там запеклі страшні бої, ціна дуже висока, але ворог не просувається”, – додала вона.
За її словами, на сході ЗСУ вдається утримувати велику кількість ворога. Це дозволяє українським військовим відпрацьовувати південь.
На півночі активних бойових дій немає. Проте спостерігається рух російської техніки та особового складу на території Білорусі, зазначила Маляр.
Україна готова до будь-якого розвитку подій на півночі, резюмувала чиновниця.
Нагадаємо, в ОК Південь повідомили, що українські війська завдають ударів по позиціях загарбників на лівобережжі Херсонської області.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости