Темы дня:

ЗСУ знищили два склади боєприпасів РФ

ЗСУ знищили два склади боєприпасів РФ

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили пункт управління, ЗРК, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ.

ЗСУ за останню добу знищили два склади боєприпасів РФ і чотири російські безпілотники. Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні 16 квітня.
“Наші захисники збили чотири ворожі БпЛА – два типи Орлан-10, один розвідувальний Елерон та один дрон-камікадзе Ланцет”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що за добу авіація Сил оборони завдала п’яти ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетного комплексу росіян.
Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів та два склади боєприпасів противника.
За даними Генштабу, минулої доби РФ завдала 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області та Снігурівка в Миколаївській облаті; а також 28 авіаційних ударів. Було здійснено чотири обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільної інфраструктури населених пунктів.
Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. ЗСУ відбили більше 45 атак противника РФ.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь. На території цієї країни продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил Російської Федерації.
У прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Білгородської областей утримуються визначені підрозділи противника.
Протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Свеса, Бунякине, Іскрисківщина, Шпиль, Волфине, Юнаківка, Басівка Сумської області, а також Ветеринарного, Нескучного, Вовчанська, Бочкового, Малої Вовчи та Землянки на Харківщині.
На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Западне та Кіндрашівка Харківської області.
На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі північніше Григорівки та біля Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка й Спірне Донецької області.
На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.
Не припиняються бої за місто Бахмут. Противник провів атаки в районах населених пунктів Хромове та Іванівське, успіху не мав. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Новодмитрівка та Північне Донецької області.
На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Водяного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів, що знаходяться неподалік лінії зіткнення. Це, зокрема, Новокалинове, Авдіївка, Водяне, Первомайське та Нетайлове Донецької області.
На Мар’їнському напрямі наші захисники відбили чисельні атаки ворога в районі Мар’їнки. У той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.
На Шахтарському напрямку поточної доби ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка Донецької області.
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби здійснив обстріл населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Дудчани, Берислав, Веселе, Бургунка, Білозерка, Дніпровське Херсонської області, а також міста Херсон.
Нагадаємо, що на Харківщині прикордонники знищили ворожий дрон-камікадзе.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости