Темы дня:

ЗСУ знищили 14 дронів та п’ять станцій РЕБ

ЗСУ знищили 14 дронів та п’ять станцій РЕБ

Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Минулої доби українські військові відбили більш як 50 атак російських загарбників і знищили безліч військової техніки. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 9 квітня.

Так, незважаючи на великі втрати, ворог не припиняв наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.

“За минулу добу, завдяки мужності кожного воїна, було відбито понад 50 атак супротивника за вказаними напрямками”, – йдеться у повідомленні.

Противник завдав чотирьох ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та цивільної інфраструктури населених пунктів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація була без істотних змін. Ворог здійснив обстріли населених пунктів Грем’яч Чернігівської області; Середина-Буда, Баранівка, Безсалівка, Волфине, Тур’я, Високе Сумської області, а також населених пунктів Ветеринарне, Гранів, Вільхівка, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Караїчне та Чугунівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Крохмальне, Кіндрашівка, Піщане та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Кузьминого та Верхньокам’янського. Артилерійські обстріли зазнали Чернещина Харківської області, Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Колодязі, Ямполівка, Торське, Сіверськ, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжував вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, де точаться бої. За добу супротивник вів безуспішні наступальні дії у районі населеного пункту Богданівка. Підрозділи сил оборони відбили близько 10 атак противника на вказаній ділянці фронту.

Від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. Серед них Васюківка, Міньківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Новодмитрівка та Дружба Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах овокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки Донецької області, успіху не мав.

Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту продовжуються за Мар’їнку, де було відбито понад 15 ворожих атак. Водночас ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Кам’янка, Степове, Орлівка, Ласточкине, Авдіївка, Сєверне, Нетайлове, Карлівка, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не робив. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива та Новомайорське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжував нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріл понад 40 населених пунктів. Серед них Времівка, Новопіль Донецької області; Новосілка, Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Степове, Кам’янське Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Берислав, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Микільське, Комишани, Білозерка, Дніпровське Херсонської області, а також Херсон.

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили 14 дронів – два типи Supercam, шість типу Орлан-10 та шість типу Zala.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян, один склад боєприпасів, одну позицію засобів ППО та п’ять станцій радіоелектронної боротьби.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: