Темы дня:

ЗСУ збили два ворожі гелікоптери – Генштаб

ЗСУ збили два ворожі гелікоптери – Генштаб

Підрозділи ракетних військ та артилерії завдали ударів по складу боєприпасів, двох пунктах управління та двох районах зосередження живої сили противника.

Українська авіація протягом цієї доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських агресорів, а також п’ять ударів по позиціях їхніх зенітних ракетних комплексів. Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні у понеділок, 19 грудня.
“Сили протиповітряної оборони сьогодні збили два ворожі вертольоти. Інформація щодо їхнього типу поки що уточнюється”, – йдеться у зведенні.
Крім того, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони сьогодні завдали ударів по складу боєприпасів, двох пунктах управління та двох районах зосередження живої сили противника.
У Генштабі додали, що за попередні дні у районах Бердянська, Токмака і Пологів Запорізької області знищено склад боєприпасів, близько 15 одиниць військової техніки різного типу і поранено більш як 150 військовослужбовців РФ.
“Через значні втрати загарбників триває перепрофілювання лікарень на тимчасово окупованих територіях Луганської області у військові госпіталі. Луганська обласна клінічна лікарня, Луганська міська багатопрофільна лікарня №15 та Залізнична лікарня передані для користування російським окупаційним військам. Місцевому населенню в обслуговуванні відмовляють і пропонують звертатися в інші лікувальні заклади”, – зазначили у Генштабі.
У свою чергу, ворог завдав одного ракетного удару, а також здійснив близько 10 обстрілів території України з РСЗВ. Постраждали цивільна інфраструктура і мирне населення.
На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли з артилерії українські позиції у районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ і Дворічна Харківської області. На Куп’янському і Лиманському напрямках противник вів вогонь по районах Котлярівки, Крохмального і Берестового Харківської області, а також Стельмахівки, Макіївки, Площадки, Червонопопівки і Діброви Луганської області.
На Бахмутському й Авдіївському напрямках противник продовжував вести штурмові дії, обстріляв з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії українські позиції у районах 25 населених пунктів, серед них – Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області.
На Запорізькому і Херсонському напрямках окупанти не припиняли обстріл із всього спектра артилерії районів населених пунктів Темирівка, Червоне, Малі Щербаки і Плавні Запорізької області, а також міста Херсон, де знову постраждали цивільна інфраструктура і мирні громадяни.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости