Темы дня:

ЗСУ завдали ворожим військам значної шкоди

ЗСУ завдали ворожим військам значної шкоди

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах 11 населених пунктів, повідомляють у Генштабі.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення з військового вторгнення РФ станом на вечір суботи, 15 жовтня.
Протягом доби окупанти завдали 4 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснили до 10 обстрілів з РСЗВ.Ударів супротивника пережили об’єкти та мирні громадяни понад 20 населених пунктів. Серед них – Костянтинівка, Білогір’я, Іванівка, Нікополь, Бахмут, Соледар, Яковлівка, Давидів Брід та Наливайківка.
До зони ураження потрапили інфраструктурні об’єкти на території Запорізької, Київської та інших областей”, – йдеться у зведенні Генштабу.
Повідомляється, що для ударів противник використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети, а також безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed-136.
Крім того, противник здійснював обстріли:
на Сіверському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Сеньківка, Прогрес Чернігівської області та Павлівка, Дмитрівка, Мезенівка, Бачівськ, Соснівка Сумської області.
на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Гатище, Липці, Огірцеве, Стариця, Уді. Також ворог задіяв БПЛА для корегування вогню артилерії;
на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Вишневе, Зарічне, Надія, Першотравневе, Терни та Торське;
на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснював обстріли з танків та артилерії різних типів упродовж всієї лінії зіткнення.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти наступальних дій не проводили. Вогневе ураження з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Білогір’я, Вугледар, Времівка, Залізничне, Микільське, Новоукраїнка, Нескучне, Оріхів, Чарівне та Ольгівське.
На Південнобузькому напрямку вогневого впливу зазнали райони понад 35 населених пунктів упродовж всієї лінії зіткнення.
“У збройних силах Російської Федерації триває робота з пошуку можливих варіантів поповнення підрозділів, які зазнали втрат у боях на території України. За наявною інформацією, командири всіх рівнів військово-морського флоту Російської Федерації приступили до агітаційної роботи з особовим складом термінової служби за перспективами переходу на контрактну службу. Військовослужбовцям пропонуються високі виплати, покращений соціальний пакет та гарантія служби поза лінією зіткнення”, – йдеться у зведенні.
Повідомляється також, що залишається проблемним питання матеріального забезпечення військовослужбовців окупаційних військ, призваних по мобілізації: відзначено прибуття до міста Пологи Запорізької області підрозділу, особовий склад якого частково одягнений не у військовий, а у цивільний одяг.
Підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Новосадово на Краматорському напрямку, Яковлівка, Берестове, Бахмут, Бахмутське та Опитне на Бахмутському напрямку, Красногорівка, Невельське, Першотравневе, Мар’їнка та Побєда на Авдіївському напрямку.
Авіація Сил оборони протягом доби завдала 30 ударів. Підтверджено влучення 23 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також семи позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 6 БПЛА та один вертоліт ворога. Ракетні війська іартилерія за минулу добу вразили п’ять пунктів управління, сім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости